Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Longboat Amniotics tar in 20 miljoner kronor

Portföljbolaget Longboat Amniotics tar in 20 miljoner kronor i en nyemission.

Longboat Amniotics har utvecklat en teknik för att utvinna stamceller ur fostervatten som donerats i samband med planerade kejsarsnitt. Stamcellerna kan sedan användas för att utveckla nya läkemedel. Stamcellsterapi med mesenkymala stamceller, som är det som Longboat Amniotics producerar, har visat sig vara effektiv mot flera olika tillstånd, till exempel inflammation och organtransplantation, och ger få biverkningar.

I nyemissionen deltar bland andra Almi Invest med fyra miljoner kronor och entreprenören Lars Stigsson. Pengarna ska gå till att bygga en anläggning för produktion av stamceller samt att påbörja utveckling av läkemedelskandidater.

 

Läs mer på Longboat Amniotics webbplats

Läs artikel i Veckans Affärer