Informationsträff: Vinnovas utlysning Innovativa Startups

Välkommen till en träff där vi presenterar Vinnovas utlysning: Innovativa startups - våren 2019, och dess förutsättningar. Presentationen kommer att fokusera på vad som är viktigt i utlysningstexten, och vad ni bör tänka på i samband med en ansökan.
Collage

Mattias Esbjörnsson, LU Innovation, kommer att hålla presentationen. Han har arbetat med olika SMF-satsningar på Vinnova under knappt sex år, och har därefter aktivt deltagit i flertal bedömningsgrupper i Vinnovas olika utlysningar.

DATUM: Tisdag 11 december

TID: 8.00 – 9.30 (kaffe och macka från 08:00, presentation från 8.20). Det finns möjlighet att stanna kvar efter mötet för individuella frågor.

PLATS: Sölvegatan 16 (skylt vid entrén)

The information will be in Swedish. If there is a need for an English version, please contact mattias [dot] esbjornsson [at] innovation [dot] lu [dot] se

Anmäl dig här, senast 7 december.

I denna utlysnings kan startupföretag (max 5 år gamla) söka bidrag (max 300 tkr) för att genomföra ett steg 1-projekt med hög risk och stor potential som ökar bolagets möjligheter att attrahera kunder, kapital eller investeringar. Ni kan söka pengar för att ta ert bolag till nästa nivå. Pengarna ska användas för att validera, verifiera och utveckla er affär och den lösning affären bygger på. Det kan till exempel handla om att ta fram prototyper, utveckla affärsmodellen eller strategier för att skydda bolagets nya lösning.

De bolag som beviljas bidrag i steg 1 och som har slutrapporterat kan sedan söka i steg 2. Där finns det möjlighet att söka bidrag på upp till 900 000 kronor för fortsatt utvecklingsbehov.

Utlysningen öppnar 5 dec 2018. Deadline för ansökan 15 jan 2019. Beslut senast 13 mars 2019. Tidigaste projektstart 13 mars 2019.

För mer info se Vinnovas webbplats

För mer info

Anmäl dig till informationsträffen här.

Har du frågor? Skicka ett mail till mattias [dot] esbjornsson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Mattias Esbjörnsson).