Gedea Biotech bland de bästa startups i Europa

Gedea Biotech kom på tredje plats i gårdagens Europafinal av EIT European health catapult, i kategorin Biotech. Gedea fick även publikens pris. Det innebär att bolaget är ett av de absolut bästa uppstartsbolagen inom hälsa i Europa. Gedea Biotech är ett av LU Holdings portföljbolag och är medlem i SmiLe Incubator.
Bild på bland annat Annette Säfholm, Gedea, från prisutdelning

Gedea Biotech vann prissumman €10.000 för tredje pris och fick €10.000 för att de blev publikens favorit, och fick därmed totalt €20.000. Finalen har föregåtts av flera deltävlingar i hård konkurrens med andra europeiska startups. Finalen hölls under EIT Health Summit i polska Lodz.

Gedea Biotechs verksamhet baseras på forskning vid Lunds Universitet av Olov Sterner, Sophie Manner och Ulf Ellervik på Kemicentrum tillsammans med Helena Strevens, överläkare i gyn/obstetrik på Kvinnokliniken på SUS.

Om Gedea Biotech: Gedea Biotech utvecklar en ny behandlingsmetod för vaginala infektioner. Vaginala infektioner kan orsakas av både bakterier och svamp och Gedeas behandling förväntas ha god effekt mot båda. Inom kort genomförs den första kliniska studien med GDA001 på patienter med vaginal svampinfektion. Kontakt: vd Annette Säfholm, +46 (0)708-918681, www.gedeabiotech.com

Om EIT Health: Tillsammans för hälsosamma liv i Europa. EIT Health är ett europeiskt nätverk med över 140 kvalificerade partner från industri, akademi och aktörer inom hälsovård i Europa. Region Skåne är en av huvudpartnerna sedan 2018, vilket ger företag med relationer till det regionala innovationssystemet möjlighet att söka finansiering för internationell tillväxt. Innovation Skåne samordnar programmet i regionen. För mer information, se eithealth.eu eller kontakta bengt [dot] stavenow [at] innovationskane [dot] com