DiDigital: "De ska stoppa hackerattacker – tar hjälp av AI och 5 miljoner"

DiDigital skriver om LU Holdings nya portföljbolag Debricked, som började som ett forskningsprojekt och blev ett cybersäkerhetsbolag.
Bild på teamet på Debricked.
Teamet bakom Debricked

Debricked samlar med hjälp av artificiell intelligens, AI, in information om säkerhetsrisker inom datorprogram baserade på öppen källkod, open source.Kunderna får på det sättet bättre koll på vilka brister som finns i programvaran de använder och kan därmed förhindra att bli hackade, berättar DiDigital i artikeln.

Grundare är Daniel Wisenhoff, Martin Hell och Oscar Reimer, vid Institutionen för elektro- och informationsteknik. Idén startade som ett forskningsprojekt via Vinnova inom IoT tillsammans med Axis, Ericsson och Advenica. Nu tar bolaget in 5,3 miljoner kronor i riskkapital för att kunna skala upp och släppa till fler kunder. Utöver LU Holding är Almi Invest med och står för 2 miljoner i kapitalrundan, samt flera privata affärsänglar.

Läs hela artikeln på DiDigital

Läs hela LU Holdings pressmeddelande

För mer info om Debricked

Daniel Wisenhoff, vd, telefon 0707-797170 eller erik [dot] larsson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Erik Larsson), portföljansvaring LU Holding, telefon 0767-718866.