Bylife utvecklar framtidens arbetsplats i internationell accelerator

LU Holdings portföljbolag Bylife, som utvecklar uppkopplade växtväggar, tar internationella kliv när de i höst inleder samarbete över sundet med Danmarks största co-working aktör Symbion. Samtidigt förstärker Bylife styrelsen med AWAs innovationschef, Cathrin Johansson, för att hjälpa bolaget i nästa uppskalningsfas.

Genom acceleratorn FutureOfWork via Accelerace, som är en storsatsning för att ta fram framtidens arbetsplats, inleder Bylife och danska Symbion ett samarbete i höst. Symbion har bjudit in några av Europas mest lovande startups till Köpenhamn för att tillsammans utveckla framtidens arbetsplats.

– Möjligheten att jobba tillsammans med Symbion kunde vi inte tacka nej till. Det gör att vi satsar än mer på marknadsetablering i Köpenhamn och Öresundsregionen, säger Erik Wilson, VD på Bylife.

Symbion vill genom samarbetet med Bylife erbjuda sina kunder en mer naturlik inomhusmiljö, något som enligt forskning resulterar i mer välmående och friskare personal.

För att klara av internationalisering och nästa steg i startupresan tar Bylife in AWAs innovationschef Cathrin Johansson. Cathrin har tidigare jobbat med affärsutveckling i en rad olika roller och som regionchef för Venture Cup Syd. Sedan ett år tillbaka är hon innovationschef på AWA, en av Europas största byråer inom immaterialrätt.

– Att få Cathrin som tillskott i styrelsen är väldigt roligt, jag har ett stort förtroende för henne. Samarbetet kommer utmana oss på ett positivt sätt då Cathrin är bra på att se affärsfrågor ur ett kritiskt och ifrågasättande perspektiv, säger Erik Wilson.

Cathrin Johansson

– När frågan kom kändes det helt rätt att kliva in. Jag har följt Bylife sedan dag ett och det är ett välriggat bolag i ett mycket spännande skede, en produkt som ligger i tiden och teknik som går att skala, säger Cathrin Johansson

Bylife lanserar i maj sin första kommersiella produkt, växtväggen Anda, till kunder i Malmö och Lund. Ett antal möten har skett med växtinredare och inredningsarkitekter vilka Bylife ser som nyckelpartners i den affärsmodell som nu rullas ut. Bolaget har som målsättning att skriva samarbetsavtal med ett antal försäljningspartners under kvartal 2 och 3.

Om Bylife

Bylife har utvecklat och säljer smarta modulära växtväggar för inomhusmiljöer för att göra det enklare för arbetsgivare att skapa en bättre arbetsmiljö för sina medarbetare. Växtväggen, med hjälp av sensorer och IoT, sakernas internet, säkerställer att växterna håller sig i liv och berättar för personalen om hur inomhusmiljön förbättrats beroende på vilka växter du har valt i växtväggen. Växtväggar gör det enklare att få in mycket växter på liten yta, som naturligt ljudabsorberar, syresätter, återfuktar och renar inomhusluften. Bylife sitter sedan februari på MINC i Malmö.

Mer info om Bylife

anda
Bylifes uppkopplade växtvägg Anda

Vill du veta mer? Kontakta Erik Wilson, VD Bylife, +46 704259070, erik [dot] wilson [at] bylife [dot] io