BiBBInstruments gör riktad nyemission om 20 MSEK

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments genomför en riktad nyemission om cirka 20 miljoner kronor riktad till institutionella och strategiska investerare.

Tecknarna i den riktade nyemissionen utgörs av Creades AB (publ) samt ett antal välrenommerade investerare. Nyemissionen innebär att Creades AB blir näst största ägare i BiBB efter grundaren Dr Charles Walther. Genom den riktade nyemissionen breddas ägarbasen och tillför bolaget fler ägare av strategisk betydelse.

Pengarna från nyemissionen avses användas för att fortsätta kommersialiseringen av biopsiinstrumenten EndoDrill® GI Upper och EndoDrill® Core Needle samt för att vidare utveckla produktportföljen EndoDrill®. Stora resurser kommer att läggas på fraamförallt klinisk utvärdering och CE-märkning.

Läs mer på BIB Instruments webbplats