Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Årets vinnare Lund Innovation Challenge 2017

Effektivare e-handel, förenklad husprojektering och kapitalisering av hårprotein. Det var några av de idéer som juryn fastnade för när årets upplaga av Lund Innovation Challenge summerades i helgen.

Över 100 elever vid Lunds Universitet fick under helgen chans att utveckla smarta affärsidéer i samband med att tävlingen Lund Innovation Challenge gick av stapeln. När helgen summerades hade allt från nya datadrivna appar till idéer om hur data kan kombineras med hår sett dagens ljus.

Lund Innovation Challenge är en 40 timmar lång innovationstävling som är öppen för alla studenter men främst riktar sig till elever vid Ekonomihögskolan och Lunds Tekniska Högskolan. Tanken är att ekonomistudenternas affärsmässiga färdigheter ska kombineras med teknisk spetskompetens och därmed generera nya spännande affärsidéer.

Tävlingen är ett samarbete mellan Lunds Universitet, Vinnova och Bisnode som går ut på att ge studenterna möjlighet att lösa problem och skapa nya tjänster med hjälp av data.

På söndagen delade en jury ut pris till de bästa idéerna i flera olika kategorier. Venture Lab-priset gick till en app som förenklar onlineshopping samtidigt som data från kunderna samlas in. Bisnode-priset tilldelas en tjänst tänkt att spara tid och pengar i samband med projektering av husbyggnation. Det så kallade WTF-priset, gick till helgens mest spännande idé, Got Hair, som handlar om att tillvarata protein i hår på nya sätt.

Läs mer om tävlingen här: https://www.bisnode.se/kunskap/vara-tankar-om/data-driver-framtidens-in…