Välkommen till Innovationsafton 2020

Den 17 mars hyllar vi innovationskraften vid Lunds universitet!

Vi tar hjälp av kreativitetsutforskaren Fredrik Härén och får se finalisterna i Lunds universitets och Sparbanken Skånes Pris för Framtidens Innovationer pitcha sina projekt. 300 000 kronor ska delas ut till forskare och studenter med idéer som kan bli nya framgångsrika produkter, tjänster eller arbetssätt. Moderator är Yasemin Arhan Modéer.

Efteråt bjuder vi på lite att äta och dricka. Kom och fira med oss!

Kvällen är kostnadsfri men antalet platser är begränsat. Anmäl dig här!

Yasemin Arhan Modéer och Fredrik Härén

Kvällens moderator Yasemin Arhan Modéer är grundare och VD för Altitude Meetings, ett bolag som drivs av att göra skillnad, lokalt och globalt och ser de fysiska mötena som ett fantastiskt redskap för just detta. Hon är en van moderator, ofta för arrangemang som handlar om de globala utmaningarna, impact-och hållbarhetsfrågor, samt innovation. Hon gillar nätverkande och sammanföra olika människor, discipliner och kunskaper, för att nå längre i målet att göra världen lite bättre.

Fredrik Härén har föreläst och skrivit böcker om kreativitet sedan år 2000. Han har genomfört mer än två tusen föreläsningar i sextionio länder och bland annat varit key note speaker på Global Leadership Summit.

Han är författare till tio böcker, inklusive Idébok som blev utsett till en av världens 100 bästa managementböcker genom tiderna. Han skriver nu på en bok med titeln The World of Creativity om vad vi kan lära oss om kreativitet från människor från olika länder och kulturer.

16.00 Dörrarna öppnas

Ta en kopp kaffe & snicksnacka lite.

16.30 Välkommen till Innovationsafton 2020

Universitetsledning och moderator Yasemin Arhan Modéer inleder.

16.45 Fredrik Härén – The Creativity Explorer

17.30 Bensträckare

17.45 Lunds universitets och Sparbanken Skånes pris för Framtidens Innovationer

Finalisterna i årets tävling, tre forskarbidrag och tre studentbidrag, pitchar sina innovativa idéer. Ära, applåder och 300 000 kr delas ut tillsammans med Sparbanken Skåne och dess ägarstiftelse Sparbanksstiftelsen Finn.

19.00 Mat och mingel

20.30 Tack för i afton!

Fotografering och filmning kan förekomma under kvällen, men vi erbjuder även kamerafria zoner.

Frågor?

Har du frågor om Innovationsafton kontaka ulla [dot] bostrom_hjorth [at] fsi [dot] lu [dot] se (Ulla Boström-Hjorth).

Vill du veta mer om Lunds universitets och Sparbanken Skånes Pris för Framtidens Innovationer kan du se mer här, eller kontakta sven [dot] olsson [at] innovation [dot] lu [dot] se (Sven Olsson).

Besöksadress: The Spark, Medicon Village, Scheeletorget 1, Lund