Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pris för Framtidens innovationer

Vi vet att det finns massor av idéer bland forskare och studenter vid Lunds universitet som kan hjälpa oss att möta de samhällsutmaningar världen står inför. Nu vill vi hitta de idéerna och hjälpa dem att förverkligas!

Har du en riktigt bra idé? En som kan bli en ny tjänst, ett nytt arbetssätt, en ny produkt eller kanske en lösning som gör något som redan finns så mycket bättre? Tillsammans med Sparbanken Skåne delar LU Innovation årligen ut ett pris till idéer som är så bra att de kan bli framtidens innovationer.

Vem kan vara med?

Det enda formella kravet är att du, eller minst en av er om ni är flera, är student eller anställd vid Lunds universitet.

Vi välkomnar idéer och projekt inom samtliga discipliner. Traditionellt är innovation ofta kopplat till tekniska lösningar eller medicinska genombrott, men det kan lika gärna handla om en idé som drivs med samhällsnytta och samhällsutveckling som främsta mål.

Det här letar vi efter

Vi letar efter idéer som inte ännu inte har realiserats. Kanske är det ett lovande forskningsresultat, kanske en lösning på ett problem som du funderat på eller jobbat med ett tag. Gränsen för vad som är en idé är inte knivskarp – men du ska inte ha tjänat pengar på den.

För att utse vinnarna har vi en jury med erfarenhet från såväl entreprenörskap, hållbarhet, sociala innovationer som investeringar och bolagsbyggande.

Vill du vara med?

Tävlingen för 2021 är avgjord, och tävlingen för 2022 öppnar under våren. Håll utkik här!

Är du nyfiken på vilka idéer som vunnit tidigare?

Läs mer om våra vinnare här.

Frågor?

Hör av dig till info [at] innovation [dot] lu [dot] se så hjälper vi dig gärna!

Tips för din ansökan

I ansökningsformuläret kommer du att få fylla i din idé enligt NABC - en modell utvecklad vid Stanford research Institute. Läs gärna på om den och testa din idé själv först! Du hittar mer om NABC och en mall för att testa här.