Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LU Holding storsatsar på studentinnovation

LU Holding har ökat personalstyrkan för att kunna investera i flera studentprojekt i tidig fas. Under sommaren har två nya investeringar gjorts i bolagen Brantu och Bookboost, som båda är grundade av studenter från Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship vid Lunds universitet.

- Vi ser att det finns fantastiskt spännande projekt som drivs av studenter och vi genomför denna satsning för att lyfta fler av dessa till att bli framgångsrika tillväxtbolag, säger Linus Wiebe, innovationsdirektör vid Lunds universitet samt VD för LU Holding.

Brantu har under sommaren lanserat två e-handelsplattformar; Elprices - en prisjämförelsesida samt PrintaPro – ett digitalt tryckeri. Brantus affärsmodell bygger på att identifiera framgångsrika e-handelskoncept för att hjälpa e-handelsföretag och fysiska butiker i Mellanöstern. Detta genom att erbjuda digitala tjänster och marknadsplatser som kompletterar varandra och drar nytta av synergier. Majoriteten av bolagets anställda sitter i Kairo, Egypten. Idag arbetar tolv utvecklare med vidareutveckling av bolagets system samt på nästa produkt; ElAffiliate - ett affiliatenätverk.
- LU Holding har hjälpt oss kommersialisera våra plattformar och vi har nyligen lanserat dessa som färdiga marknadsföringslösningar, bland annat i Egypten, säger Fredrik Granström, en av bolagets grundare.

Bookboost hjälper hotell att vinna tillbaka kontrollen från de stora online-bokningstjänsterna som exempelvis Booking.com. Dessa tjänster lägger i dagsläget beslag på en stor del av informationen om gästerna. Dessutom belastas hotellen med förmedlingsavgifter på upp till 25 %. Bookboost erbjuder flera olika tekniker för att knyta gästerna närmre hotellen. Bland annat har man utvecklat ett meddelandeverktyg som integreras med hotellens specifika system och utvecklat en plattform med hjälp av vilken gästerna kan kommunicera med hotellet via exempelvis Facebook Messenger, WhatsApp och SMS.
- LU-Holding har agerat stabil partner från start fram till där vi är idag. Vi har fått hjälp att bilda bolaget och även strategisk rådgivning som visat sig vara mycket värdefull, säger grundaren Daan de Bruijn.

Läs mer på Brantus webbplats: http://brantu.com/

Läs mer på Bookboosts webbplats: http://bookboost.io/

Senaste artiklar

2017-09-22
Bioextrax presenterar sätt att omvandla fågelfjädrar till föda
Bioextrax presenterar sätt att omvandla fågelfjädrar till föda
2017-09-11
LU Holding storsatsar på studentinnovation
LU Holding storsatsar på studentinnovation
2017-09-07
LU Holding-bolaget BiBBInstruments erhåller CE-märkning
LU Holding-bolaget BiBBInstruments erhåller CE-märkning
2017-09-01
LU Holding-bolaget SenzaGen tar in storkapital
LU Holding-bolaget SenzaGen tar in storkapital
2017-09-01
LU Innovation sponsrar NLS Days 2017
LU Innovation sponsrar NLS Days 2017