Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Acceleratorstöd till tre nya bolag

Tre högintressanta bolag beviljades Acceleratorstöd i maj.

Frii Designs har utvecklat ett kameratillbehör som fotografer bär i bältet och tillåter snabba byten mellan objektiv. En Kickstarter-kampanj lanserades i början på månaden – och nådde sitt mål redan innan första dygnet passerat. Produktvideon har fått mycket stor spridning och det finns mer än 30 000 intresseanmälningar för den kommande produkten. Grundaren Jonas Lundin är själv fotograf och läser Teknisk design på LTH. 

Repamera erbjuder ett nytt segment inom e-handel som innebär reparationstjänster med fasta priser och hämtning/lämning. Företaget har idag en första version av sin tjänst, som möjliggjort att testa och utveckla konceptet med betalande kunder. Repamera vill förändra e-handeln och skapa en plattform för bättre resursutnyttjande.

Bioextrax utvecklar en plattform och en teknik som kan användas för kostnadseffektiv och miljövänlig utvinning av biobaserade plaster, kemikalier, oljor och näringstillskott. Ett aktuellt projekt handlar om att utvinna mervärdesprodukter från biologiska material och utöver Acceleratorstöd har projektet även finansierats av Nordic Innovation.

 

Genom Innovationskontor Syd har LU Innovation möjlighet att dela ut Acceleratorstöd – ett investeringsstöd för att hjälpa bolag med tydlig tillväxtpotential att accelerera vägen mot marknad. Acceleratorstödet ska göra det möjligt för idébäraren eller entreprenören att finansiera den tid som krävs för att bolaget skall lyckas ta sig till en nivå med kunder och marknad. Forskare och doktorander knutna till något av lärosätena i Skåne och Blekinge kan söka upp till 300 000 kronor. För projekt som söks av student beviljas acceleratorstöd med maximalt 150 000 kr. Bedömningen görs av en grupp bestående av representanter för LU Innovation, Ideon Innovation, Smile Incubator, Minc och Connect Sverige Region Syd.